Renter i bund

Der er en række forskellige udgifter, der findes i dannernes private økonomi. I vores udgiftsbudget er der for eksempel tandlæge. Og der er en del områder, hvor du kan spare nemme penge. Her er vigtige og gode råd, som du kan få uden det koster noget.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for dig til at blive styrtende rig på, er kva en pensionsordning. Det postulerede en intelligent person for længe side. For mange er det normalt den mest realistiske måde at blive rig på. Så vi bør overveje, at sætte sig mere ind i pensionsopsparing, med de værdiskabende alternativer, der ligger i din private pension.

Forsikringer er det man erhverver sig i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal nøjeseende gennemtænke dine reelle behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du reelt ikke behøver eller som du godt kan leve uden. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Når du har udelukket, så handler det om at skalere dine forsikringsdækninger ned på et minimum. Skal din indboforsikring udelukkende dække feks. 160.000 kroner eller kan du acceptere en selvrisiko på 6.000 kroner, hvis lejlighed brænder ned helt?

Private banker er ligeledes en udgiftpost, hvor der kan være gode penge at bespare. Afvigelsen mellem de mest kostbare og de billigste banker er ikke småting. Vi taler om, op til 2.800 kr. pr. måned for en traditionel kerne familie og reallån. Lån til køb af villa er det største enkeltstående køb, som mange møder i sit liv. Mange lån er i den grad den ting du bør være opmærksom på, når du skal fintune din private finanser. Et er renteomkostninger, men også kursen er betydelig. Lånomlægning er det, der kan forbedre din private økonomi. En anden vigtig størrelse er forsinkelse af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis du kan udskyde feks. 15 mdr. med at låne og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så har du nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos den rigtige fagforening, så har du mulighed for at få en del medlemsfordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er en del penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har forceret fagforeningsvalg igennem overenskomsten. Men du kan jo selvfølgelig vælge blot at nøjes med en a kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er klogt at udmelde dig, hvis du lider af for eksempel kritisk sygdom.

Din mad er det område i din private finanser, der repræsenterer den største andel. Hvor nogle kan leve for et småt rådighedsbeløb, hver md, så er der andre, der bruger meget store summer på fx lækker restaurantmad. En ting er når man køber din mad ude på enten grillbar eller Just eat – men den virkelig store synder er den mad du køber og gør klar derhjemme. På dette område er der det normale madindkøb i supermarkederne, som man tager med hjem. Beklageligvis er mange eftergivende for spontane køb, som har den konsekvens at indkøbssedlen vokser. Et godt råd er, at du handler dine mad på internettet, via de gode eSupermarkeder. Der kan man shoppe de normale madindkøb, men desuden også de gode innovative tilbud på måltidskasser.

Du bør efterse dine konti, så du sparer på alle områder af din husstandsøkonomi. Så kan du slutte med at råde over et langt sjovere slutbeløb til de dejlige ting i hverdagen. Tak fordi du så med på min artikel.