Rentemax

Der er mange forskellige udgifter, som er i ens privat økonomi. I vores udgiftsbudget er der feks. billån. Og der er en masse poster, hvor vi kan spare gode danske kroner. Her er en række gode tricks, som du kan tilgå kvit og frit.

Den sikreste måde for os til at blive velstående på, er ved hjælp af en privat pension. Det postulerede en fag vismand for noget tid siden. For dig er det nominielt den mest realistiske metode at blive velstående på. Så man bør gennemtænke, at sætte dig mere ind i kapitalpension, med de gode muligheder, der ligger i din alderspension.

Forsikringer er det du erhverver sig i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør strikt gennemtænke dine reelle behov og ikke bare gøre som andre. Der kan være forsikringer, du slet ikke behøver eller som du kan leve uden. Det er en reel risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så drejer det om at barbere dine forsikringsdækninger ned på et absolut minimum. Skal din fritidshus forsikring udelukkende dække fx. 150.000 dkk eller/og kan du nøjes med en selv-risiko på 85.000 kr, hvis dit hus brænder ned helt?

Sparekasser er også et område, hvor der for mange er store penge at hente. Uligheden mellem de mest eksklusive og de mest billige pengeinstitutter er astronomisk. Vi taler om, op mod 2.800 kr per måned for en median dansk husstand + boliglån. Lån til bolig er det største enkeltstående køb, som mange møder i hele sit liv. Store lån er stor grad det man skal være fokuseret på, når du vil forbedre din økonomi. Et er renteudgifter, men også dagskursen er meget vigtig. Lånkonvertering er det, der kan optimere din økonomiske formåen. Den vigtigste størrelse er udskydelse af lån. Lån kan associeres med forskydning af tid. Hvis du kan vente f.eks. 17 mdr. med at låne og i stedet spare op i tidsrummet, så har du dels nedbragt din gæld, men også rente udgifterne.

Er du medlem hos en faglig forening, så får du adgang til en del fordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten en del penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg via fagaftale. Men du kan jo vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan assistere dig med både almindelige forsikringer og sundhed – så overvej om det er det rigtige at spare de penge, hvis du haroplever f.eks. kritisk sygdom.

Din mad er den del i din privat økonomi, der udgør den klart største part. Nogle kan overleve for et spartansk rådighedsbeløb, hver måned, så er der andre, som køber for gigantiske pengebeløb på speciel take-away. En ting er når man køber din mad ude på enten restaurant eller take away – men den helt store synder er det mad du køber og bager i hjemmet. Her findes der det normale madkøb i supermarkederne, som man slæber hjem. Uheldigvis er vi eftergivende for spontane køb, der har den konsekvens at indkøbssedlen vokser. Et trick er, at du handler dine dagligvarer på internettet, via de spændende digitale supermarkeder. Her kan du både shoppe de daglige madindkøb, men yderligere også de gode nye udvalg af måltidskasser.

Du skal altså efterse dine penge, så du sparer indenfor alle nicher af din budget. Således kan du ende op med at besidde et langt højere rådighedsbeløb til de dejlige dele af hverdagen. Jeg er glad fordi du læste med.