Lave bankgebyrer

Der er en række forskellige udgifter, som er i ens private økonomi. I vores budget er der fx. rejser. Og der er en række områder, hvor du kan spare nogle skejser. Her er nogle gode finter, som du kan læse til kroner nul.

Penge, Finans, Pant, LÃ¥n, Fast Ejendom, Forretning

Den mest overkommelige fremgangsmåde for danskerne at blive rig på, er ved hjælp af en alderspension. Det udtalte en vis person en gang. For alle er det gennemsnitligt den mest sandsynlige metode at blive velhavende på. Så man bør tænke over, at sætte sig ind i private pension, med de interessante potentialer, der findes i din kapitalpension.

Forsikringer er det man bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du skal nøje overveje dine nødvendige behov og ikke blindt gøre som alle de andre. Der er forsikringer, du reelt ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en reel risiko, du må tage. Når du har udelukket, så handler det om at tage dine forsikringer ned til et meget lavt niveau. Skal din bilforsikring udelukkende forsikre feks. 150.000 dkk og/eller kan du acceptere en selvrisiko på 7.000 kroner, hvis din villa brænder ned ?

Pengeinstitutter er ligeledes en post, hvor der tit er nemme penge at hente. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de billige pengeinstitutter er mega stor. Vi taler om, op til 3.300 kroner per md. for en normaliseret dansk husstand + huslån. Lån til ejerbolig er det største enkeltstående køb, som mange møder i hele sit liv. Udlån er stor grad den ting man skal være fokuseret på, hvis du skal udvikle din privatøkonomi. En ting er renteudgifter, men også handelskursen er betydelig. Låneomlægning er det, som kan forbedre din private finanser. En anden vigtig parameter er forsinkelse af lån. Lån kan sammenlignes med accelleration af tid. Hvis man kan undgå lån fx. 17 mdr. med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i denne periode, så har du nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter. Jeg har personligt valgt pensam bank, som jeg via min kones job, har mulighed for at være kunde i.

Er du med hos den rigtige fagforening, så har du ret til en række medlemstilbud. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er hurtige at spare på en billig fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening i arbejdsgiveren. Men man kan jo altid vælge blot at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med alm. forsikringer og sundhedsdækning – så tænk over om det er klogt at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som fx muskelbesvær.

Husholdningen er det område i din økonomi, der repræsenterer den klart største andel. Nogle kan fungere for et ultra lille beløb, hver md., så er der andre personer, der bruger meget store summer på for eksempel lækker restaurantmad. En ting er når man køber din mad ude på enten spiserestaurant eller fastfoodsted – men den helt store byrde er det mad du køber og gør klar der hjemme. På dette område er der det klassiske madindkøb i supermarkederne, som du bærer hjem. Desværre er vi eftergivende for impuls indkøb, der betyder at indkøbssedlen løber løbsk. Et godt råd er, at du shopper dine madvarer på nettet, på de nye netbaserede supermarkeder. Her kan man handle traditionelle madindkøb, men desuden også de mange fristende udbud af madkasser.

Du skal altså beregne dine penge, så du neddrosler indenfor alle steder af din husøkonomi. Derved kan du ende med at råde over et meget højere rådighedsbeløb til de rare ting i dit liv. Jeg er glad fordi du læste siden.