Gebyrloft

Der er utallige forskellige udgifter, der eksisterer i dannernes privatøkonomi. I dit budget er der for eksempel billån. Og der er en del områder, hvor vi kan spare gode danske kroner. Her er de vigtigste gode finter, som du kan benytte uden beregning.

Den letteste fremgangsmåde for os til at blive styrtende rig på, er ved hjælp af en pension. Det postulerede en vis person for længe side. For os er det statistisk den mest plausible metode at blive rig på. Så vi bør tænke over, at sætte sig mere ind i kapitalpension, med de gode muligheder, der er i din alderspension.

Forsikringer er det vi bestiller i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du bør spekulere på dine nødvendige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du nok ikke behøver og som du kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må tage. Bagefter du har valgt, så gælder det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et absolut minimum. Skal din motorcykelforsikring udelukkende dække for eksempel 90.000 kroner eller/og kan du nøjes med en egen betaling på 11.000 kr., hvis lejlighed nedbrænder ?

Private banker er også en udgift, hvor der ofte er nemme penge at hente. Uligheden mellem de mest dyrebare og de billige banker er mega stor. Vi snakker om, op imod 3.400 dkk pr. md. for en normaliseret dansk husstand plus huslån. Lån til køb af bolig er det største enkeltstående køb, som man har. Mange lån er det vigtigste man bør være fokuseret på, når du skal udvikle din private finanser. Et er renteudgifterne, men også kursen er essentiel. Lånkonvertering er noget, der kan forskønne din private finanser. Den vigtigste variabel er udskydelse af lån. Lån kan paralleliseres med eksaltering af tid. Hvis du kan vente feks. 12 måneder med at låne pengene og i stedet spare ligesvarende op i denne periode, så har du nedbragt lånebeløbet, men også udgifterne til renter.

Er du med hos en faglig forening, så får du mulighed for at få en række fordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er for resten gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg igennem deres overenskomst. Men man kan jo selvfølgelig prioritere blot at nøjes med en a-kasse. Fagforbund kan bistå dig med både forsikring og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er det klogeste at melde dig ud, hvis du haroplever fx smerter.

Husholdningen er det område i din økonomi, som konstituerer den største part. Nogle mennesker kan fungere for et ultra lille beløb, hver måned, så er der andrefolk, som spenderer store beløb på f.eks. speciel mad ude i byen. En ting er hvis du køber mad ude i byen på enten spiserestaurant eller drive in – men den helt store synder er den mad du køber og tilbereder derhjemme. På dette område er der det klassiske madindkøb i supermarkeder, som du bærer hjem. Beklageligvis er danskere offer for impulskøb, som betyder at dosmersedlen stiger drastisk. Et råd er, at du handler dine dagligvarer online, via de effektive net-supermarkeder. Der kan man handle daglige madvarer, men yderligere også de dejlige nye udbud af måltidskasser.

Du skal altså udregne dine forbrug, så du skærer ned på alle områder af din husøkonomi. Således kan du ende op med at råde over et langt højere rådighedsbeløb til de unødvendige dele i livet. Jeg er glad fordi du læste denne artikel.