ÅOP

Der er flere forskellige udgifter, der findes i det danske folks private finanser. I dit regnskab er der fx. husholdning. Og der er en del steder, hvor man kan spare udgifter. Her er nogle gode tricks, som du kan læse til kroner nul.

Den mest overkommelige måde for os til at blive kapitalstærk på, er kva en pensionsordning. Det sagde en lærd person en gang. For alle er det normalt den mest sandsynlige metode at blive kapitalstærk på. Så man bør gennemtænke, at sætte sig mere ind i private pension, med de værdifulde muligheder, der ligger i din alderspension.

Forsikringsdækninger er det vi indkøber i håbet om, aldrig at få brug for dækninger. Du bør nøje overveje dine nødvendige behov og ikke bare gøre som alle andre. Der er nok forsikringsdækninger, du slet ikke behøver og som du godt kan være foruden. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har valgt, så drejer det om at flytte dine forsikringsdækninger ned til et basalt niveau. Skal din brandforsikring udelukkende dække fx 95.000 kroner eller/og kan du leve med en selv-risiko på 45.000 kr., hvis din egendom nedbrænder helt?

Banker er også et sted, hvor der ofte er store penge at bespare. Uligheden mellem de aller dyreste og de billige banker er meget stort. Vi taler om, op mod 3.300 dkk pr. måned for en normal dansk husstand + real kredit. Lån til hus er det største enkelte køb, som man har i hele sit liv. Store lån er i den grad det vigtigste man bør være opmærksom på, når du skal udvikle din privat økonomi. Et er renter, men også lånekursen er vigtig. Låneomlægning er noget, som kan accelerere din økonomi. Den vigtigste parameter er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis du kan afvente f.eks. 16 måneder med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i hele perioden, så har du dels nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du med hos et fagforbund, så får du mulighed for at få en del fordelstilbud. Du kan også overveje at udmelde dig. Der er mange at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har forceret fagforeningsvalg i arbejdsgiveren. Men du kan jo altid vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan assistere dig med alm. forsikringer og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er det rigtige at spare de penge, hvis du lider af fx stress.

Fødevarer er det sted i din private finanser, der udgør den aller største del. Visse folk kan overleve for et småt beløb, hver måned, så er der andrefolk, som køber for gigantiske summer på fx eksklusiv take-out. En ting er hvis du køber mad ude på enten grillbar eller take out – men den virkelig store pengesynd er det mad du køber og steger derhjemme. I dette tilfælde findes der det klassiske køb i supermarkedet, som du slæber hjem. Uheldigvis er vi gidsel for ekstrakøb, som betyder at kassekvitteringen bliver meget lang. Et råd er, at du shopper dine dagligvarer online, via de nye webbaserede supermarkeder. Her kan man både shoppe normale indkøb, men også de dejlige innovative udbud af kasser med mad.

Du bør udregne dine forbrug, så du skærer ned på alle områder af din husøkonomi. Således kan du ende med at råde over et langt større rådighedsbeløb til de skægge ting i hverdagen. Jeg er glad fordi du så denne artikel.