Skjulte omkostninger

Der er flere forskellige udgifter, som går igen i ens privat økonomi. I dit udgiftsbudget er der fx. forsikringer. Men der er en række poster, hvor du kan spare nemme penge. Her er vigtige og gode tips, som du kan benytte til kroner nul og starte med at barbere udgifterne ned.

Den sikreste måde for os til at blive ved muffen på, er ved hjælp af en alderspension. Det postulerede en intelligent vismand . For den jævne dansker er det nominielt den mest sandsynlige måde at blive styrtende rig på. Så du bør overveje, at sætte dig mere ind i pension, med de interessante muligheder, der findes i din private pension.

Forsikringsdækninger er det man indkøber i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal nøjeseende spekulere på dine faktiske behov og ikke gøre som alle de andre. Der er forsikringsdækninger, du overhovedet ikke behøver eller som du kan undvære. Det er en reel risiko, du må medtage. Efter du har udelukket, så handler det om at drosle dine forsikringsdækninger ned på et minimum. Skal din indboforsikring udelukkende dække fx. 65.000 kr og kan du leve med en selv-risiko på 85.000 dkk, hvis dit rækkehus brænder ned til jorden?

Sparekasser er ligeledes en udgiftpost, hvor der kan være store penge at bespare. Differencen mellem de mest kostbare og de billigste banker er større end du tror. Vi taler om, op til 3.100 kroner /måned for en typisk kerne familie + boliglån. Lån til bolig er det største køb, som mange møder. Udlån er stor grad den ting du skal være fokuseret på, hvis du vil fintune din private finanser. Et er renterne, men også handlekursen er betydelig. Konvertering af lån er det, som kan forskønne din økonomi. En anden vigtig parameter er afventning af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis du kan undgå lån feks. 15 mdr. med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så har du dels nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så får du mulighed for at få en del medlemsfordele. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er mange penge at spare på en billigere fagforening. Nogle folk har forceret fagforeningsvalg i overenskomsten. Men man kan jo altid vælge blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med både forsikringer og sundhedsforsikringer – så overvej om det er klogt at spare de penge, hvis du haroplever f.eks. kritisk sygdom.

Dagligvarer er det sted i din private finanser, som konstituerer den klart største andel. Visse folk kan leve for et småt rådighedsbeløb, hver md, så er der andre, der spenderer store pengebeløb på fx dyr restaurantmad. Et er hvis man køber din mad ude på enten michellin restaurant eller pizzasted – men den virkelig store synder er den mad du køber og opvarmer derhjemme. I dette tilfælde er der det normale indkøb i supermarkedet, som man bærer hjem. Uheldigvis er vi skydeskive for uforudsigelige køb, som resulterer i at kvitteringen bliver længere. Et råd er, at du køber dine dagligvarer via nettet, via de nemme net-supermarkeder. Her kan du både shoppe de traditionelle indkøb, men samtidig også de gode innovative tilbud på madkasser.

Du bør efterse dine konti, så du nedskærer indenfor alle steder af din husøkonomi. Således kan du ende op med at have et langt højere beløb til de rare aspekter af tilværelsen. Tak fordi du så denne side.